Nederlandse internet-radiozender uitbouwen naar een Europese?

Vraag:

Middels zo’n 15 jaar zenden we via internet met 1 thema kanaal uit over Europese samenleving, nieuws cultuur, educatie sport en muziek. Graag willen we uitbreiden en daarom zoeken we contact met u. Graag wil ik met u bespreken welke subsidies mogelijk zijn als Europese omroep.

Antwoord:

Uit uw mail begrijp ik dat u geïnteresseerd bent in Europese subsidiemogelijkheden voor een internetpagina waarop u informatie uitzend over Europese samenleving, nieuws, etc. Ik heb gezocht en ik denk dat u de website www.openn.eu bedoelt.

Voor Europese subsidies op het gebied van cultuur kunt u het beste terecht bij het programma Creative Europe. Dit programma is verantwoordelijk voor subsidies voor culturele instellingen en voor MEDIA. Meer informatie vindt u op:

http://www.sica.nl/content/nl-creative-europe-2014-2020 en op http://www.mediadesknederland.eu/ .

Indien u meer specifieke informatie wilt, passend bij uw bedrijf, dan kunt u het beste contact opnemen met een subsidie-adviesbureau. Deze bureaus kunnen na een gesprek met u over uw bedrijf en uw idee├źn op zoek naar de subsidie die het beste bij uw projectidee aansluit. Hierdoor maakt u meer kans om de subsidie daadwerkelijk te ontvangen. Subsidieadviesbureaus vragen wel een vergoeding voor hun diensten, maar soms is een QuickScan gratis.