Rutger Bregman: Waarom ik mijn geloof in een ander Europa aan het verliezen ben

Rutger Bregman is historicus, schrijver, publicist en journalist bij De Correspondent

Een van de vele verzuchtingen over de opstelling van de EU voor het toezeggen van het derde steunpakket aan Griekenland, waardoor een Grexit werd voorkomen.

https://decorrespondent.nl/3153/Waarom-ik-mijn-geloof-in-een-ander-Europa-aan-het-verliezen-ben/134025690315-3f5cb4bc via @decorrespondent

Hierna mijn commentaar op de inhoud van het artikel, dat ik ook plaatste op de website van De Correspondent:

De EU (wij dus) zijn solidair gebleven met de Grieken maar gaan voor de volgende 90 miljard vanaf nu RISICODRAGEND investeren in een patiƫnt die bijna was overleden. Dat betekent in leven houden en actief bijdragen aan de gezondmaking van Griekenland. Daar hoort uiteindelijk ook schuldenverlichting bij, maar daar was het nu nog te vroeg voor. Want alles heeft een volgorde.
Ik wil hiermee graag laten zien dat het fundament onder Europa als waardengemeenschap voor haar burgers na de redding van Griekenland is versterkt. En dat heeft niks met links of rechts, progressief of conservatief te maken. Dat is algemeen belang.
De toekomst van de EU ziet er dus heel goed uit. Stap voor stap en niet te snel op weg naar verdere eenwording. Een sociale innovatie zonder weerga.